Παλικαρίσια ισοπαλία του Λεβαδειακού μέσα στη Νίκαια

Ο Ιωνικός προηγήθηκε στο α’ ημίχρονο, αλλά οι Βοιωτοί ήταν πολύ καλύτεροι στη συνέχεια, έμειναν με δέκα από το 63’ και ισοφάρισαν για το τελικό 1-1 * Είχαν και 2 δοκάρια οι φιλοξενούμενοι

Ήταν το ντέρμπι της αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα 2… Ο λόγος για το ματς του Ιωνικού με αντίπαλο τον Λεβαδειακό στη Νίκαια, για τη 10η «στροφή» του πρωταθλήματος, το απόγευμα της Κυριακής (21/2).

Οι Νικαιώτες με 17 πόντους και οι Βοιωτοί με 16 γνώριζαν ότι με νίκη θα έκαναν σημαντικό βήμα για τον στόχο της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα 1. Όμως η μπίλια στη Νίκαια έκατσε στο Χ, με το τελικό 1-1 να ευνοεί τελικά τον πρωτοπόρο Εργοτέλη.

Ήταν ένα παιχνίδι με «τρελό» ρυθμό ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο η ομάδα του Δημήτρη Σπανού προηγήθηκε στο σκορ. Ωστόσο στο δεύτερο 45λεπτο οι φιλοξενούμενοι αν και με παίκτη λιγότερο, έβγαλαν ψυχή και έφτασαν στην ισοφάριση.

Στο πρώτο μέρος η μπάλα πήγαινε πάνω – κάτω, με τις δύο ομάδες να μη φοβούνται να παίξουν ανοιχτά και να δημιουργούν φάσεις. Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στον Λεβαδειακό στο 5′, με τον Νίλι να σουτάρει άουτ από πλεονεκτική θέση. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με γκολ στο 27′ όταν ο Ρόλε με ωραία μπαλιά βρήκε τον Κάστρο που με πλασέ έγραψε το 1-0. Η ομάδα του Σωτήρη Αντωνίου απείλησε εκ νέου στο 31′ με μακρινό σουτ του Μεχία που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, στο 39′ ο Στογιάνοβιτς εξουδετέρωσε σουτ του Ματσούκα ενώ στο 45+1′ ο Μπιανκόνι δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά. Δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε ο Ιωνικός είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του αλλά ο Πλατέλλας σούταρε άουτ από το ύψος του πέναλτι.

Στο ίδιο τέμπο και ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο με τους γηπεδούχους να ψάχνουν το 2-0 και τους φιλοξενούμενους το 1-1, με την προσπάθεια των δεύτερων να γίνεται ακόμα πιο δύσκολη στο 63′ όταν ο Μύγας αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα οι Βοιωτοί όχι μόνο έφτασαν στο 1-1, αλλά έχασαν ευκαιρίες και για το 1-2. Αρχικά, στο 47′ ο Πλατέλλας απείλησε για τον Ιωνικό, ενώ στο 51′ ο Νίκας «απάντησε» για τον Λεβαδειακό, με την μπάλα να καταλήγει άουτ και στις δύο περιπτώσεις. Τρία λεπτά μετά τη μία ώρα αγώνα οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν με τον Μύγα να δέχεται δεύτερη κίτρινη κάρτα (είχε δεχτεί στο 54′ την πρώτη) για κράτημα στον Ματσούκα. Όμως οι παίκτες του Σωτήρη Αντωνίου πείσμωσαν με την αποβολή και απείλησαν με ισοφάριση στο 65′ στο μακρινό σουτ του Μεχία που πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Αναγνωστόπουλου. Τελικά στο 70′ ο Λεβαδειακός πέτυχε τον στόχο του φέρνοντας το ματς στα ίσια.

Σε εκτέλεση κόρνερ του Μαρίνου από τα δεξιά, ο Νίκας πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αναγνωστόπουλου για το 1-1. Παρότι ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να φτάσουν και στο 1-2, παρά τον παίκτη λιγότερο στον αγωνιστικό χώρο, σε δύο περιπτώσεις. Στο 83′ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μεχία, με την μπάλα να περνά λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Αναγνωστόπουλου, ο οποίος δύο λεπτά μετά μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Μαρίνου.

Πλατέλλας, Ματσούκας και Ρόλε ήταν οι διακριθέντες του Ιωνικού. Από πλευράς Βοιωτών, ο Νίκας ήταν ο κορυφαίος, καλό παιχνίδι έκανε ο Πολέτο ενώ κινητικός ήταν και ο Μαρίνος.

Λέσχη Φίλων Λεβαδειακού

Σχετικά